Sigorta Acentesi Açma Şartları 2021 | Maliyeti & Kar Marjı Ne Kadar ?

Günümüzün en karlı ve prestijli işlerinden bir tanesi sigortacılık, bir diğer deyimle sigorta acenteliğidir. Peki, bir Sigorta acentesi nasıl açılır? Sigorta bayiliği nasıl alınır? Bayilik veren sigorta firmaları hangileridir? Sigorta acentesi açmak için diploma şart mı? Sigorta acenteliği açmak için hangi bölümden mezun olmak gerekir? Bu ve buna benzer diğer sorularınıza, sizler için hazırladığımız bu yazıdan ulaşabilirsiniz. İşte Sigorta Acentesi açmak için bilmeniz gereken her şey.

Öncelikle ifade etmek gerekir ki, sigortalama günümüzün en yaygın işlevlerinden biridir. Bu hizmet tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de oldukça büyük bir pazara ulaşmıştır. Öyle ki hemen her ürüne, nesneye ve canlıya sigorta yapılabilmektedir. Örneğin; hayat, emeklilik, otomobil, ev eşyaları, konutlar, sağlık, mal, tarım, sakatlık, hasar ve daha pek çok alanda sigorta hizmetleri devreye girmektedir.

Sigorta acentelerine gelirsek, bu kuruluşlar, genel olarak sigorta şirketleri adına çalışmaktadırlar ve onlar adına sigorta poliçeleri düzenlerler. Büyük şirketlerden bayilik alarak çalışan bu kuruluşlar, bir nevi aracılık görevi görmektedirler. Son yılların en popüler mesleklerinden birine haline gelen sigortacılık yani sigorta acenteliği, tüm dünyada milyonlarca kişiye iş imkanı sağlamış ve hala da sağlamaya devam etmektedir. Görünen o ki bu meslek bu popülaritesini daha uzun süre kaybetmeyecektir.

Sigorta Acentesi Açmak İçin Gereken Şartlar

  • Konuyla ilgili en çok sorulan sorulardan biri de, sigorta acentesi yapmak için hangi bölüm okunmalı, hangi bölümden mezun olunmalı? Sorusudur. Sigortacı olmak isteyen birinin okuması gerken bölümler şunlardır; pazarlama, risk yönetimi, aktüerya ve sigortacılıkla ilgili olan diğer 2 ve 4 yıllık bölümlerden herhangi biri.
  • Sigorta acentesi açmak için tecrübe şart mı? Evet. Sigorta acentesi açmak isteyenlerin bu konuda belirli bir tecrübeye sahip olmaları gerekmektedir. Bu süre, 2 yıllık üniversite mezunları için 2 yıl, 4 yıllık üniversitelerden mezun olanlar için 18 aydır.
  • Sigorta acentesi açmak için gereken şartları sağlayanlar, Türkiye odalar ve Borsalar Birliği’ne başvurarak levha kaydı yaptırmalıdır.
  • Bunun haricinde bağlı bulunulan il ya da ilçeden işletme yeri açmak için gerekli olan resmi izin ve ruhsatların alınması gerekmektedir.
  • Sigorta acentesi açmak isteyen girişimciler Türkiye’de ikamet ediyor olmalıdır.
  • İşyerini açacak olan girişimci teknik personel unvanını taşımalı ve ticari sicilinin temiz olması gerekmektedir.
  • Girişimcilerin minimum 30.000 TL’lik bir mal varlığının olması ve bunu teminat olarak göstermesi gerekmektedir.

Sigorta Acentesi Açmak Karlı mı? (Sigorta Acentesi Kar Marjı Ne Kadar?)

Günümüzde sigortacılık hizmetlerinin bu kadar yaygın olması onun gerçekten çok büyük bir müşteri potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. Sigorta acentesi açmak karlı mı? Sorusuna gelirsek, bu sorunun cevabı tamamen sigorta acentesi açan kişinin çalışma azmine ve başarısına bağlıdır. İnsanlarla iyi iletişim kurabilen ve şirketleri gezerek çok iyi bir saha çalışması yapan kişiler gerçekten çok büyük gelirler elde etmektedirler. Bu yüzden sigorta acentesi kar marjı oldukça değişkendir. Bu işi yapanların elde ettiği aylık ortalama gelir miktarının 10.000 TL ila 15.000 TL arasında değiştiği söylenmektedir.

Sigorta Acentesi Açmanın Maliyeti Ne Kadar?

Sigorta acentesi açmak için belli bir sermayenin bulunması şarttır. Sigorta acentesi açmanın maliyeti, acentenin açılacağı il, ilçe, dükkânın yeri ve büyüklüğüne göre oldukça değişiklik göstermektedir. Fakat kabaca bir hesapla ortalama bir sigorta acentesinin maliyeti 50.000 TL ila 100.000 TL arasında değişmektedir.

Bayilik Veren Sigorta Firmaları

Sigorta Bayiliği veren firmalara, Bayilik Veren 7 Sigorta Firması ve Bayilik Şartları 2019 isimli yazımızdan ulaşabilir ve bu firmalar arasından, şartları size uygun gelen herhangi bir firmayı tercih edip, başvuruda bulunabilirsiniz.

Sigorta Acentesi Açma

Destek
Yatırım
Kar Marjı
Büyüme

Değerlendirme

User Rating: Be the first one !

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kapalı